Mediceuticals

Wat is de reden van haaruitval | Joolz Hairstyle

Wat is de reden van haaruitval?

Haaruitval hebben we allemaal. Gemiddeld verliezen we 50 tot 150 haren op een dag. Deze verloren haren zien we niet altijd. Met langer haar valt het meer op vanwege de lengte van het haar. Bij mensen met lang haar ligt het douche putje gauw vol. Dit lijkt op overmatig haar verlies, maar schijn bedriegt. Het komt door de lengte en zal niet makkelijk door het douche putje verdwijnen.

Wanneer is er nou sprake van overmatig haarverlies?

  • Je kan het merken doordat er meer haren in je kam/borstel zitten als normaal.
  • Meer haar als normaal tegenkomen op je kussen of je kleding.
  • Soms is het een korte periode en soms langer.
  • Houd het langer aan dan kunnen de volgende oorzaken aan de hand zijn.

Oorzaken van haaruitval

1 | Veel stress

Stress kan 1 van de oorzaken zijn. We ervaren allemaal weleens stress in het dagelijks leven. Vaak is dit een korte periode. Maar wanneer er sprake is van een lange periode van stress is, is het lichaam niet in balans en raakt onze hormoonhuishouding in de war. Zo komt er meer testosteron vrij in ons lichaam maar ook in onze haarzakjes. En laat testosteron nou een giftig stofje afgeven in onze haarzakjes wat haaruitval veroorzaakt.

Haaruitval door stress | Joolz Hairstyle

De oplossing? 

Probeer zoveel mogelijk stress te vermijden. Al is dat soms lastig in ons dagelijks leven waar we alles tegelijk en zoveel mogelijk willen doen in een korte tijd. Blijft het aanhouden kom eens bij ons langs voor persoonlijk advies en probeer de Mediceuticals Kit. We hebben een kit voor speciaal voor dames en een aparte voor heren.

2 | Slechte verzorging van haar en hoofdhuid

In de meeste retail shampoo’s zitten vloeibare siliconen die een laag over het haar en de hoofdhuid legt en deze verstikt. Ook zit in veel stylingsproducten bestandsdelen een filmlaag over haar en hoofdhuid aanleggen en niet goed uitwasbaar zijn. Dit heeft nadelige gevolgen omdat de hoofdhuid zo afgesloten is met als gevolg dat de doorbloeding minder wordt en u dus haar zal verliezen.

Wanneer u uw haar krult of stylet, maak dan gebruik van een hitte bescherming zoals de Maria Nila Cream Heat Spray. Dit zorgt ervoor dat u het haar niet verbrandt en afbreekt.

Conclusie: gebruik de juiste verzorgende shampoo zonder toegevoegde stoffen die niet noodzakelijk zijn voor het haar. Goede shampoo’s zijn de shampoo’s uit de lijn van Mediceuticals en Maria Nila. Daarnaast zijn alle stylingsproducten van Mediceuticals met water uitwasbaar zijn.

3 | Genetische haaruitval

Genetische haaruitval wil zeggen dat dit door de genen bepaald is. Dit houdt in dat binnen uw familie meerdere familieleden zijn die last hebben van haaruitval.

Kijk bijvoorbeeld eens of uw vader en uw opa. Hebben zijn inhammen of waren ze al vroeg kaal? Dan kan dit een voorbode voor u zijn omdat het genetisch bepaald is.

Genetische haaruitval is ook te herleiden bij de dames. Dit kunt u zien door bij uw moeder en oma te kijken hoe de beharing op het hoofd is. Is het haar dunner geworden naarmate ze ouder worden.

Het mooie is, is dat we het tegenwoordig deze vorm van haaruitval kunnen remmen met de Mediceuticals Kit.

Haaruitval bij gebruik van medicijnen | Joolz Hairstyle

4 | Medicijnen

Sommige medicijnen veroorzaken haaruitval. Dit staat meestal vermeld in de bijsluiter.

Wat te doen bij haaruitval en medicijnen? Ook dit kunnen we remmen met de Mediceuticals Kit.

Wat doet de kit eigenlijk?

Alle afval stoffen zo ook medicijnen en hormonen verzamelen zich in het haarzakje. De kit van mediceuticals maakt de huid en haar en het haarzakje schoon. Er zijn maar weinig producten die het haarzakje ook reinigen. In de kit zit de Numinox Spray of Cellagen Spray die de afvalstoffen inkapselt en de doorbloeding stimuleert. Met de shampoo wast u de ingekapselde deeltjes er weer uit.

5 | Te weinig vitamine en mineralen

Door een tekort aan vitamines en mineralen kan haaruitval voorkomen. Zorg dus voor een afwisselend eetpatroon met voedingsstoffen zoals ijzer, eiwitten, vitamines en gezonde vetten. Vitamine B complex is een goede aanvulling net als vitamine B12. In onze Bao Med voedingssupplementen zit de mooie mix van mineralen en vitamine die voor een gezonde haardos zorgen en stevigere nagels.

6 | Veel afvallen in korte tijd

Dit komt doordat de hormoonhuishouding van slag raakt en u soms een tekort aan vitamines en mineralen binnenkrijgt. Soms gaat het afvallen zo snel waardoor het lichaam er niet op voorbereid is en de tijd nodig heeft om alles weer in balans te brengen. Geef het dus de tijd.

Bij snel afvallen zoals maagverkleining en gastric bypas wordt ook altijd geadviseerd om extra vitamine en mineralen te slikken omdat de hoeveelheid voedingsstoffen met een kleinere dosis binnen komt.

7 | Chemo

Dit is een haaruitval wat niet te stoppen is. Soms wordt in het ziekenhuis gebruik gemaakt van de coolcap. Bij de een werkt het, bij de andere niet.

Joolz Hairstyle | Haartuival door chemotherapie

Wat te doen tijdens de chemo

De hoofdhuid is vaak erg gevoelig, maar was het toch met shampoo van Mediceuticals. Deze is mild voor de hoofdhuid en verwijdert de afvalstoffen/chemo uit het haarzakje in combinatie met de spray om de doorbloeding te stimuleren.

Wat wij als resultaat ondervinden, is dat het haar als het weer gaat groeien niet als het fluffy chemo haar terug komt maar steviger als u het tijdens de kuren blijft gebruiken. Want het liefst willen we zo snel mogelijk na behandeling een vollere bos. Bij starten van de behandeling geven wij u graag advies ook dit kan op momenten dat er niemand is in de salon.

8 | Alopecia

Alopecia is een auto-immuunziekte. Deze  haaruitval  is ook niet te voorkomen. Er zijn verschillende types alopecia. Alopecia areata kunnen we behandelen met Mediceuticals waarvan we een snellere terug groei zien van het haar. Helaas kunnen we de andere vormen niet verhelpen. Een haarwerkspecialist kunnen we u aanraden indien dat nodig is.

Zo zijn er dus meerdere types haaruitval zoals u leest. Zoals u kunt lezen is Mediceuticals het product dat we u adviseren. Na meerdere jaren werken met dit product hebben we gezien wat dit voor mooie resultaten leverde.

Vragen? Komt u gerust langs voor advies. We staan u graag te woord!

Maak eventueel een afspraak zodat we alle tijd hebben om de problematiek met u door te spreken en u de juiste adviezen kunnen geven.

Maak een afspraak

Download de Kapper App voor iPhone of Android.

Wij adviseren onderstaande producten voor haaruitval