Haaruitval of dunner wordend haar

Haaruitval of dunner wordend haar

Helaas komt haaruitval of dunner wordend haar voor bij zowel mannen als vrouwen. Dit kan o.a. veroorzaakt worden door shock/trauma, medicatie, erfelijkheid, menopauze of ouderdom. De meest voorkomende oorzaken zijn androgentic alopecia en alopecia areata.

Androgenetic Alopecia (mannelijk vorm van haarverlies)

Androgentic alopecia is een veel voorkomende vorm van permanente haaruitval. Bij mannen die vatbaar zijn voor alopecia androgenetica kan haaruitval beginnen op elk moment na de puberteit. Meestal begint het haarverlies bovenop de hoofdhuid en bij de inhammen. De haren aan de zijkanten van het hoofd en de achterkant vallen niet uit. Voor veel vrouwen begint alopecia androgenetica tijdens de menopauze.

Alopecia Areata (pleksgewijze kaalheid)

Alopecia areata is een ziekte van de haarwortels. De plekken waar de haarwortels zijn aangetast zijn in de regel rond of ovaal. In de plekken vallen (vrijwel) alle haren uit, terwijl de huid eromheen een normale haargroei toont. Het gevolg is dat er één of meer kale gebieden ontstaan. De precieze oorzaak van alopecia areata is onbekend.

Voor deze vormen van haaruitval heeft Mediceuticals de Advanced Hair Restoration Technology lijn ontwikkeld. Wilt u weten welk product geschikt is voor u vorm van haaruitval? Maak een afspraak voor een passend advies.

Joolz Hairstyle | Haartuival

Haaruitval door chemotherapie

Joolz Hairstyle | Haartuival door chemotherapie

Afhankelijk van de chemotherapie die u krijgt, kan het haar uitvallen. Haaruitval treedt meestal op twee tot drie weken na de eerste behandeling. Door chemotherapie wordt de hoofdhuid gevoeliger voor invloeden van buitenaf, zoals kou en warmte. Ook wordt de hoofdhuid droger en kan er schilfering ontstaan. Haarverlies door chemotherapie is tijdelijk, na de kuur duurt het enkele weken voordat het haar weer begint te groeien. Het haarzakje heeft tijd nodig om te herstellen voordat het weer gezond haar kan produceren. Aanvankelijk zal het haar dunner zijn en anders van structuur. Zo kan iemand met krullen na de kuur stijl haar krijgen, en omgekeerd.

De producten van Mediceuticals ondersteunt het stimuleren van nieuwe haargroei en draagt bij om de conditie van de hoofdhuid en de haren te optimaliseren. Voor een optimaal resultaat wordt geadviseerd om reeds te starten vóór de chemo-behandeling. U kunt de producten ook gebruiken na de chemo-behandeling om het haar en de hoofdhuid in optimale conditie te houden. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en begeleiding.

Nog enkele tips:
  • Laat uw haarwerk (pruik) aanmeten bij een erkende haarwerkspecialist voor vakkundige begeleiding en professioneel advies.
  • Verzorg uw hoofdhuid dagelijks.
  • Gebruik tijdens deze periode een zijden/satijnen kussensloop.
  • Wees voorzichtig met uw hoofdhuid in het directe zonlicht, door de chemotherapie kan uw hoofdhuid gevoeliger zijn.

Aanbevolen voor u