Mediceuticals

Hoe ontstaat vet haar | Joolz Hairstyle

Hoe ontstaat vet haar?

Vet haar ontstaat door overmatige talgproductie. Talg is een natuurlijke vette stof die wordt afgescheiden door talgklieren in onze huid. Bij een overmatige talgproductie krijgt de hoofdhuid te veel talg en dit maakt het haar vet. Heel erg vervelend en u wilt er natuurlijk snel vanaf. Lees hier onze tips!

Stress en hormonen

Stress en hormonen spelen een grote rol bij een overmatige productie aan talg. Door stress maakt het lichaam meer olie aan. Hierdoor wordt het haar en de hoofhuid vetter. Solv-X is speciaal ontwikkeld voor de gevoelige jeukende vette hoofdhuid.

Uw hormonen hebben ook een grote bijdrage aan overmatige talgproductie. Tijdens de menstruatie, zwangerschap of puberteit slaan hormonen een beetje op hol. Hierdoor kan de hoofdhuid meer talg aanmaken. Een reinigende shampoo zoals Solv-X vermindert overmatige talgproductie. Solv-X is indien nodig voor het hele lichaam te gebruiken. Solv-X is namelijk ook geschikt voor acne. Pubers kunnen de shampoo gebruiken voor gezicht, nek, hals en rug, omdat daar de meeste acne vorming plaats vindt.

Gebruik Solv-X in combinatie met de TheraRx voor het beste resultaat. TheraRx is een medicinale alcohol die de huid ontsmet wat handig is na bijvoorbeeld het openkrabben of knijpen van puistjes.

Met de handen door het haar

Ga niet te veel met uw handen door uw haar. Dit is iets wat u waarschijnlijk onbewust veel doet. Probeer hiervan bewust te worden. Op uw handen zitten veel bacteriën. Als u veel met uw handen in uw haar gaat zitten, krijgt u oliën op de hoofdhuid. Iets wat u natuurlijk niet wilt!

Dri Ultimate Hold Hairspray - Mediceuticals

Gebruik de juiste producten

Uw haar kan ook snel vet worden door verkeerd gebruik van haarverzorgingsproducten. Bij gebruik van een conditioner is het beter om dit alleen aan te brengen in de lengtes en punten. Daarnaast is het belangrijk om de shampoo en conditioner goed uit te spoelen! Als er productresten in het haar blijven zitten na het wassen, is de kans groot dat u een vette hoofdhuid krijgt. Vermijd ook zoveel mogelijk vette stylingsproducten. Wij raden stugge producten aan zoals Dri haarlak of Salty mist wanneer u snel last heeft van een vette hoofdhuid.

In de producten van Mediceuticals, op de Boa-Med lijn na, zitten geen oliën verwerkt en zijn daarom ideaal om te gebruiken voor de vette huid.

Te veel uitgroei

Zijn uw haren gekleurd? Dan kan de uitgroei ook een oorzaak zijn van snel vet haar! Wanneer u net het haar gekleurd heeft, zal het haar stugger, droger en daardoor een stuk minder snel vet zijn. Wanneer de kleur begint uit te groeien, komt het eigen haar weer tevoorschijn en ziet het er sneller vet uit. Daarnaast wast u het haar aan het einde van de houdbaarheid van uw haarkleur waarschijnlijk vaker. Dit zorgt er ook weer voor dat het haar sneller vet wordt. Dit wilt u uiteraard voorkomen! Behoudt u kleur goed en plan regelmatig een afspraak bij de kapper.

Tip
Maak uw borstel regelmatig schoon voor dat u hem gaat gebruiken.
Hier kunnen achter gebleven resten van producten op zitten.

De zomer komt eraan, maak op tijd uw afspraak!

Sabrina en Chantal gaan net als vele van jullie deze zomer ook op vakantie. In augustus zijn we een paar dagen gesloten. Houd hier rekening mee en maak tijdig uw afspraak om teleurstelling te voorkomen.

Gesloten:

  • Woensdag 27 juli
  • Woensdag 3 augustus
  • Van 6 t/m 13 augustus
  • Dinsdag 16 augustus
  • Donderdag 18 augustus

Maak een afspraak

Download de Kapper App voor iPhone of Android.

Producten uit deze blogpost