Algemeen

Short cuts to happiness | Joolz Hairstyle

Short cuts to happiness

Joolz Hairstyle is altijd op zoek naar de laatste ins en outs op het gebied van haar en hoofdhuid. We kwamen dit leuke artikel tegen van Rituals: “Waarom kappers het geluk in de vingers hebben”. U begrijpt wel dat de titel ons gelijk heeft gepakt en we zijn het er natuurlijk helemaal mee eens 🙂 We delen een graag de highlights met u.

Waarom kappers het geluk in de vingers hebben

De band die u met uw kapper opbouwt is uniek. De lange soms intieme gesprekken in de salon hebben iets bijzonders. In de kappersstoel vinden we humor, troost, steun en uiteindelijk geluk. Als we het hebben over gelukbrengers zijn kappers net een haartje beter. Ze zijn uw vertrouwenspersoon, adviseur en bieden een luisterend oor. Het is niet makkelijk om een goeie kapper te vinden. Als we eenmaal “de ware” hebben , zoeken we vaak niet verder.

De Amerikaans-Israëlische psycholoog Tal Ben-Shahar, New York Times bestseller en happiness expert, schreef zelfs een boek over de inzichten die hij opdeed bij zijn vaste kapper Avi. Het boek heet: Short Cuts to Happiness: Life-Changing Lessons From my Barber.

5 manieren waarop kappers het beste in onszelf naar boven halen

1. Uw kapper is ook uw therapeut

Wanneer u bij de kapper bent geweest, vertrekt u dan met een blijer en kalmer gevoel? Blij dat u uw hart heeft kunnen luchten? Volgens Ben-Shahar is een bezoek aan de salon te vergelijken met therapie. Net als een goede therapeut beschikt een goede kapper over empathisch begrip of beter gezegd het vermogen om er gewoon voor u te zijn. “Wat mij heel gelukkig maakt als ik bij Avi ben is dat ik juist niet gelukkig hoef te zijn. Hij ziet echt wie ik ben, tegenslagen en meevallers – het hele pakket.”

2. In de salon kunt u tot rust komen

De salon is een plek om te ontspannen, tot rust te komen en genieten van de eenvoudige dingen in het leven. Ben-Shahar releaseerde tijdens een van zijn kappersafspraken, dat het bezoek voelde als een ontsnapping aan de dagelijkse sleur. “Ineens drong het tot me door waarom ik zoveel tijd doorbreng in Avi’s salon: het voelde daar alsof ik op vakantie was. Een eenvoudige knipbeurt kon veranderen in een feest voor de zintuigen, vergelijkbaar met het gevoel dat we krijgen als we – bijvoorbeeld – op een bounty-eiland zitten met een cocktail in de hand.”

3. Uw kapper zal altijd oprecht zijn

Uw kapper is een van de weinige mensen die eerlijk zal zijn over uw haarstijl. Tja als u uw haar styled dat het erop lijkt dat de volgende boeing 747 erop zal landen, zal uw kapper daar geen doekjes om winden en u een goed en persoonlijk advies geven. Bij kappers staan directheid en eerlijk kritiek hoog in het vaandel. Ben-Shahar schrijft dat de oprechte complimenten van de kapper enorm veel voor ons betekenen. “Misschien is dat wel de reden waarom de meesten om de maand naar de kapper gaan – om te voelen en te horen dat ze mooi zijn.”

4. Uw kapper helpt u om aandachtig te leven

Kappers zijn meesters als het aankomt op volledig opgaan in het hier en nu. Met oog voor detail knippen ze niet alleen vlijtig en behendig iemands haar, ze geven diegene ook de volle aandacht. Als het gaat om dingen bewust en met aandacht te doen, kunnen we veel leren van onze kappers.  Ben-Shahar geeft in zijn boek aan dat het lijkt alsof Avi beschikt over een “directe” manier van zijn, zonder zijn aandacht ooit af te laten dwalen van zijn vakwerk en zijn klant. “Als de telefoon gaat en Avi midden in een knipbeurt zit, zal hij nooit opnemen. Als klanten binnenkomen groet hij ze hartelijk en geeft ze zijn volle aandacht.”

5. Dankzij de kapper voelt u zich als herboren

We gaan naar de kapper omdat we iets nieuws willen, een verandering, maakt niet uit hoe groot of klein. Maar, zoals Tal Ben-Shahar opmerkt, de transformatie die we ondergaan bij de kapper gaat verder dan alleen uw look. In plaats van alleen maar een nieuw kapsel te willen, vertrouwen we erop dat onze kapper ons weer als nieuw laat voelen. “Waar we werkelijk op zoek naar zijn is verandering van binnenin,” schrijft Tal Ben-Shahar. “Van alleen de puntjes tot een transformatie die plaatsvindt in onze geest.”

Joolz Hairstyle tijdens de vakantie

In augustus hebben we een aangepast rooster. Wat betekent dit voor u? Boek tijdig uw afspraak, omdat we sommige dagen met minder stylisten werken kan het zijn dat we eerder volgeboekt zijn. Ook bestaat de mogelijkheid dat u niet op uw vaste tijdstip kunt inplannen. Bedankt voor uw begrip.

Joolz Hairstyle in de vakantie

Woensdag 7 augustus: 08.30 – 13.00 uur
Dinsdag 13 augustus: gesloten
Vrijdag 16 augustus: gesloten

Maak een afspraak

Tot slot een hele fijne vakantie!

Sabrina, Chantal en Mirella