Algemeen

Stadshart Woerden | Foto: Wikipedia gebruiker Debot

Ledenvergadering ondernemers Stadshart Woerden

Vandaag nemen we een kijkje in de ledenvergadering van de ondernemers in ’t Stadshart van Woerden. Onlangs hebben de ondernemers van Stadshart Woerden een ledenvergadering gehouden. Wellicht is het wel eens leuk dat u ook weet wat zich nou allemaal zo afspeelt in Woerden en wat de plannen zijn voor aankomende jaren.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan snel verder!

Zoals bij de meeste vergaderingen wordt deze geopend door de voorzitter, R. Stouthart van Drogisterij Stouthart in Woerden. Deze avond heeft een hoge opkomst. Ik denk wel bijna 30 ondernemers in de zaal.

Wat wordt er nou allemaal besproken?

Er wordt gesproken over het aankomende marketing plan van de stad de evenementen die nog komen en we evalueren de afgelopen evenementen. Want ja, hoe zetten we Woerden nou in de picture.

Op deze vergadering mevr. J. Ratteland van de gemeente aanwezig en vertelde ze vol enthousiasme over de nieuwe plannen van onze vestingstad. Woerden is een vestingstad, maar helaas is dat niet meer zo zichtbaar. De gemeente is druk bezig om Woerden weer uit te laten zien als vestingstad. In 2022 bestaat Woerden 650 jaar en dan moeten al deze plannen gerealiseerd zijn.

Luchtfoto vestigingstad Woerden circa 1920 – 1940. Foto: Wikipedia, Hansmuller.
Wat zijn de plannen voor Stadshart Woerden?
  • Een van de plannen is een betere fiets voorziening voor het parkeren van uw fiets. Deze plannen liggen nog op de bespreektafel.
  • Verder zullen er ook wat straten op de schop gaan en zullen deze opnieuw worden heringericht.
  • Het Westdam Park is inmiddels af. Er missen momenteel wat parkeerplaatsen. De gemeente geeft aan deze opnieuw te realiseren.
  • Ook de Oostdam krijgt een opknapbeurt want de duiker die er ligt is ingestort. Deze wordt hersteld, zodat er zelfs weer bootjes onder door kunnen.
  • Doordat Woerden een vestingstad is, heeft het de vormen van een ster. In de nieuwe plannen zullen deze vormen duidelijker in zicht komen en de orginele vorm weer terugkrijgen door de beschoeiïng aan te passen. Ook komt er weer een kanon te staan en wordt er een wandelpad gemaakt langs de vesting.

Met behulp van al deze plannen moet Woerden weer een aantrekkelijke stad worden. Dit alles moet klaar zijn op 1 maart 2022.

Wat hebben we nog meer besproken?

Natuurlijk de financiële stukken, de kerstverlichting voor 2019, de nieuwbouw Snellerpoort, Midland, en de poort van Woerden. Voor ons als ondernemers is het gunstig dat er zo dicht tegen de stad wordt gebouwd, waardoor meer mensen gebruik gaan maken van onze voorzieningen.

Heel veel informatie dus op zo’n avond. Jullie zijn weer op de hoogte van wat rijlt en zeilt in de stad.

Volgende keer natuurlijk weer nieuws over haar en huid.

Groeten,
Sabrina

Full color foto stadshart Woerden: Wikipedia, Depot.